Архива

Стефановић: Србија ће остати поуздан партнер Европске уније на мигрантској рути

10.10.2016.
На састанку са регионалним координатором Међународне организације за миграције (ИОМ) за западни Балкан Ђан-Луком Роком и Лидијом Марковић директорком ИОМ канцеларије у Србији о мигрантској кризи, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић је истакао да је неопходно заједничко решење овог проблема које ће захтевати мање финансијских средстава и допринети већој безбедности и стабилности...
Састанак министра Стефановића са представницима ИОМ-а
Састанак министра Стефановића са представницима ИОМ-а
Састанак министра Стефановића са представницима ИОМ-а
Састанак министра Стефановића са представницима ИОМ-а

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са регионалним координатором Међународне организације за миграције (ИОМ) за западни Балкан Ђан-Луком Роком и Лидијом Марковић директорком ИОМ канцеларије у Србији о мигрантској кризи.

На састанку је оцењено да је досадашња сарадња Министарства унутрашњих послова и ИОМ-а одличну и договорени су даљи кораци у реализацији пројектних иницијатива.

Коментаришући ситуацију са ирегуларним мигрантима у земљама региона, као и у државама на Балканској рути, министар је истакао да је неопходно заједничко решење овог проблема које ће захтевати мање финансијских средстава и допринети већој безбедности и стабилности.

Стефановић је нагласио да ће Србија остати поуздан партнер на мигрантској рути и да је спремна да помогне и уради све што је потребно за очување стабилности и одвијање миграторних токова у складу са позитивним законодавством и хуманитарним правом.

Лидија Марковић најавила је реализацију донације Европске уније у износу од око милион евра намењених за управљање мигрантском кризом у Србији, као и донацију Амбасаде Јапана у Србији МУП-у, у виду десет теренских возила и три минибуса за потребе Управе граничне полиције на терену.