Архива

MУП-у признање за најбољи информатор о раду

28.09.2016.
Признање је државном секретару Министарства унутрашњих послова Биљани Поповић Ивковић уручио Повереник за заштиту информација од јавног значаја и заштиту података личности Родољуб Шабић...
MУП-у признање за најбољи информатор о раду
MУП-у признање за најбољи информатор о раду
MУП-у признање за најбољи информатор о раду
MУП-у признање за најбољи информатор о раду

Министарство унутрашњих послова Републике Србије добитник је овогодишњег признања за најбољи Информатор о раду, које у склопу обележавања Међународног дана права јавности да зна, додељује  институција Повереника за информације од јавног значаја.

Признање је државном секретару Министарства унутрашњи послова Биљани Поповић Ивковић уручио Повереник за заштиту информација од јавног значаја и заштиту података личности Родољуб Шабић.

Захваливши се у име Министарства, државни секретар Поповић Ивковић истакла је да добијено признање представља потврду поштовања закона Републике Србије, пре свега Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја.

„Успели смо да објавимо све податке пре него што их је ико и затражио“, рекла је Поповић Ивковић истакавши да грађани и медији имају право да остваре увид у рад органа власти и да имају право да сазнају све информације о трошењу буџетских средстава.

Државни секретар је нагласила да је управо, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, од када је ступио на функцију, инсистирао на транспарентности и отворености Министарства, слободном приступу информацијама од јавног значаја и поштовању људских права.

Поповић Ивковић је напоменула да добијено признање обавезује Министарство на још активније залагање у отворености и доступности информација од јавног значаја.

Образлажући одлуку жирија да овогодишњи лауреат за најбољи информатор о раду буде Министарство унутрашњих послова, Шабић је истакао да МУП годинама уназад континуирано, квалитативно унапређује поступање у области информација од јавног значаја.

„Ово признање додељено је за један модернији, проактиван начин комуникације. Препоручујемо свима да уђу на сајт Министарства унутрашњих послова, посебно да погледају Информатор о раду, и видеће шта једно велико и гломазно Министарство има да понуди. Ако може оно, могу и многи други то да учине“, рекао је Шабић.  

Признање за најбољи информатор о раду, Министарству унутрашњих послова доделио је жири, који су чинили Повереник, представници новинарских удружења – УНС-а и НУНС-а, академске заједнице и Коалиције за слободан приступ информацијама од јавног значаја.