Архива

Донација осам нових возила МУП-у Србије

09.10.2016.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић нагласио је да добра сарадња локалне самоуправе и Републике Србије доноси бољој безбедности грађана Србије и захвалио се градоначелнику и Граду Београду на донацији осам возила Ватрогасно - спасилачкој јединици МУП-а Србије, додајући да је то помоћ која је стигла у праве руке...
Донација осам нових возила МУП-у Србије
Донација осам нових возила МУП-у Србије
Донација осам нових возила МУП-у Србије
Донација осам нових возила МУП-у Србије
Донација осам нових возила МУП-у Србије
Донација осам нових возила МУП-у Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић нагласио је да добра сарадња локалне самоуправе и Републике Србије доноси бољој безбедности грађана Србије и захвалио се градоначелнику и Граду Београду на донацији осам возила Ватрогасно - спасилачкој јединици МУП-а Србије, додајући да је то помоћ која је стигла у праве руке.

''Ова и још осам планираних возила за наредну годину биће добра попуна наших снага и имаћемо прилику да ефикасније спашавамо људе'', рекао је Стефановић истичући да су у току ове године ватрогасно - спасилачке јединице МУП-а имале, само у Београду, око 3.800 интервенција у којима је 430 људи спасено од различитих врста невоља и недаћа.

Министар Стефановић је нагласио да ће Министарство бити још ефикасније у заштити грађана од сваке врсте ванредне ситуације. Поред технике и опреме радиће се и даље на обуци људи који јесу најбоље што Србија данас има и раде најтеже послове.

„Момци који се баве овако тешким послом треба да имају добру заштитну опрему и возила, и потрудићемо се да издвајамо више средстава за то. Данас овде имамо прилику да видимо добру сарадњу локалне самоуправе и Републике Србије и драго ми је да таква врста активности доноси добро грађанима наше земље'', рекао је Стефановић.

Он је истакао да је најважније да људи морају бити спасени и да се не смеју губити људски животи.

Градоначелник Београда Синиша Мали уручио је данас Управи за ванредне ситуације МУП-а осам џипова, а донација је вредна 12 милиона динара.

''Мислим да смо показали да размишљамо о ономе што је за наше грађане најважније, а то је безбедност и сигурност'', рекао је Мали и додао да се нада да ће донирана возила у многоме допринети повећању ефикасности рада Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.