Архива

Ловачки савез Србије доделио Јубиларну повељу министру Небојши Стефановићу

22.10.2016.
Ловачки савез Србије доделио је данас, поводом обележавања 120 година постојања и рада, своје наjвише одликовање Јубиларну повељу потпредседнику Владе и министру унутрашњих послова др Небојши Стефановићу као признање за укупан допринос који је МУП пружио ловцима. Повељу је примио вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић, који се у име министра Стефановића захвалио Ловачком савезу...
Ловачки савез Србије  доделио Јубиларну повељу министру Небојши Стефановићу
Ловачки савез Србије  доделио Јубиларну повељу министру Небојши Стефановићу
Ловачки савез Србије  доделио Јубиларну повељу министру Небојши Стефановићу
Ловачки савез Србије  доделио Јубиларну повељу министру Небојши Стефановићу
Ловачки савез Србије  доделио Јубиларну повељу министру Небојши Стефановићу

Ловачки савез Србије доделио је данас, поводом обележавања 120 година постојања и рада, своје наjвише одликовање Јубиларну повељу потпредседнику Владе и министру унутрашњих послова др Небојши Стефановићу као признање за укупан допринос који је МУП пружио ловцима. Повељу је примио вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић, који се у име министра Стефановића захвалио Ловачком савезу.

"Интерес Министарства унутрашњих послова је да буде у функцији грађана, а ловци су ти који су увек помагали држави. Увек су били спремни да помогну полицији у ванредним ситуацијама, приликом гашења пожара или одбране од поплава и другим недаћама са којима су се сусретали наши грађани", истакао је Ребић и додао да се МУП увек труди да изађе у сусрет захтевима ловаца и пружи пун допринос развоју ове значајне привредне и спортске гране.

Управо та сарадња, како је рекао Ребић, подстакла је Министарство унутрашњих послова да сагледа одређене проблеме са којима се ловци Србије суочавају примењујући прописе који важе за ову област.

"Уважавајући захтеве Ловачког савеза Србије усвојено је више сугестија које су постале саставни део Правилника о обуци у руковању ватреним оружјем, условима за бављење поправљањем и преправљањем оружја и прометом оружја и муниције, који је јуче донео министар Небојша Стефановић", изјавио је вршилац дужности директора полиције.

Ребић је прецизирао да је МУП усвојио предлоге Ловачког савеза Србије којима се особама које већ поседују регистровано оружје у складу са претходним Законом о оружју и муницији не достављају уверење о обуци у руковању ватреним оружјем приликом замене исправа за оружје. Такође је усвојен и предлог да се у Програму обуке овог Правилника смање количине муниције потребне за обуку у руковању.

"Водећи рачуна о потребама ловаца и убрзању процедура приликом преласка државне границе, Дирекција полиције је Ловачком савезу Србије доставила допис којим ловачким удружењима даје могућност за организован прелазак границе, како би се скратило време неопходно за граничну контролу и спровођење прописане процедуре преношења оружја", казао је Ребић и изразио задовољство досадашњом сарадњом за коју верује да ће бити не само настављена већ и унапређена.