Архива

Представљени резултати другог круга акције „Живот за младе возаче"

28.09.2016.
Стефановић: Овај пројекат, од 2014. године, спроводе Министарство унутрашњих послова и Национална возачка академија (НАВАК) и има за циљ да квалитетнијом обуком побољша безбедносну ситуацију на путевима у нашој земљи. Млади возачи који су прошли обуку НАВАК-а нису изазвали ниједну саобраћајну незгоду...
Потпредседник Владе Р Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и директор НАВАК-а Мирко Алвировић
Потпредседник Владе Р Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и директор НАВАК-а Мирко Алвировић
„Живот за младе возаче“
„Живот за младе возаче“
„Живот за младе возаче“
„Живот за младе возаче“

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, приликом представљања резултата другог круга едукације младих возача кроз акцију „Живот за младе возаче“, рекао је да млади возачи који су прошли обуку НАВАК-а нису изазвали ниједну саобраћајну незгоду.

„Ниједан од младих људи који је учествовао у овим обукама није био изазивач било које саобраћајне незгоде, док су у саобраћајним незгодама, где нису били криви, учествовали за 52 осто мање него други из њихове категорије“, нагласио је министар.

Истичући да су млади возачи у првој години својих возачких искустава најризичнији и за себе и за друге учеснике у саобраћају, Стефановић је указао да овај пројекат, који од 2014. године спроводе Министарство унутрашњих послова и Национална возачка академија (НАВАК) има за циљ да квалитетнијом обуком побољша безбедносну ситуацију на путевима у нашој земљи.

 „Драго ми је да још једном можемо да представимо добре резултате које смо постигли заједничким напором МУП-а и НАВАК-а, без утрошка за државу Србију, а потпуно бесплатно за све младе возаче“, рекао је Стефановић и подсетио да ће већи број младих возача у наредним годинама имати могућност да прође кроз ову обуку.

Директор Националне возачке академије Мирко Алвировић захвалио се МУП-у на подршци у овој акцији и рекао да млади возачи имају знање, али не и искуство и да их кроз обуке НАВАК-а, доводе у ризичне ситуације, како би после завршене обуке знали адекватно да реагују.

Стефановић је изнео и податак да је током августа и септембра забележено значајно боље стање безбедности саобраћаја, погинуло је 38 лица мање него у истом периоду 2015. године, што показује да превентивне акције које саобраћајна полиција спроводи дају резултате.

„Полиција мора да ради свој посао и да контролише, морамо да инсистирамо на поштовању закона, али исто тако заједно са школама радимо на томе да децу од малена учимо правилима саобраћаја“, поручио је министар.

Стефановић је апеловао на возаче да се одговорно понашају у саобраћају и према сопственом, али и према животима свих учесника у саобраћају.

„Ја очекујем да ћемо заједничким радом успети да нам не погине ниједно дете на нашим улицама, а да број страдалих у саобраћајним несрећама сваке године буде значајно мањи.“