Архива

Наставак сарадње руске и српске полиције кроз обуке

26.10.2016.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са замеником министра унутрашњих послова Руске Федерације Игором Зубовим и замеником директора руске Федералне службе обезбеђења Виктором Тулуповим о унапређењу сарадње у области борбе против организованог криминала и тероризма...
Наставак сарадње руске и српске полиције кроз обуке

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са замеником министра унутрашњих послова Руске Федерације Игором Зубовим и замеником директора руске Федералне службе обезбеђења Виктором Тулуповим о унапређењу сарадње у области борбе против организованог криминала и тероризма.

Стефановић и Зубов оценили су да је досадашња сарадња добра, али да има простора за унапређење у виду ефикасније размене оперативних података у борби против наркотика, тероризма, кријумчарења људи и илегалних миграција.

Министар Стефановић је истакао да у области борбе против наркотика размена знања и искуства са руским колегама може допринети већој ефикасности српске полиције и предложио сарадњу у виду обука и стручног усавршавања.

У разговору са замеником директора руске Федералне службе обезбеђења Тулуповим договорен је наставак сарадње кроз програм обука и током наредне године у области заштите штићених личности и објеката.   

На састанку је договорено да ће у наредном периоду бити потписан споразум о сарадњи Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Федералне службе обезбеђења Руске Федерације.

Зубов и Тулупов чланови су делегације коју предводи секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушов.