Архива

Стефановић: Полиција брине о безбедности деце

20.09.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар просвете Младен Шарчевић присуствовали су данас часу „Основи безбедности деце“ који је деци четвртог разреда Основне школе „Борислав Пекић“ у Новом Београду одржао школски полицајац Владица Нешић у склопу факултативног предмета уведеног ове школске године...
Стефановић: Полиција брине о безбедности деце
Стефановић: Полиција брине о безбедности деце
Стефановић: Полиција брине о безбедности деце
Стефановић: Полиција брине о безбедности деце
Стефановић: Полиција брине о безбедности деце
Стефановић: Полиција брине о безбедности деце

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић  и министар просвете Младен Шарчевић присуствовали су данас часу „Основи безбедности деце“ који је деци четвртог разреда Основне школе „Борислав Пекић“ у Новом Београду одржао школски полицајац Владица Нешић у склопу факултативног предмета уведеног ове школске године.

 

Основи безбедности деце

„Ови момци и девојке у плавој униформи су ваши другари и ако имате било какав проблем слободно се обратите вашем школском полицајцу, наставнику, директору школе, јер то су људи који могу да вам помогну. Полиција је ту и да ван школе брине о вашој безбедности, да вас нико не повреди у саобраћају, да вам не нуди дрогу и не нанесе било какво зло“, поручио је министар Стефановић малишанима на почетку часа.

Министар је подсетио да ће наставу из предмета „Основи безбедности деце“ слушати деца четвртог и шестог разреда основних школа у Србији.

„Данас смо имали прилику да присуствујемо једном од часова где су наши четвртаци слушали предавање о познавању рада полиције, како да приближимо полицију нашој деци, да их научимо како да се сналазе у ванредним ситуацијама, саобраћају, да се заштите од опасности које носи дрога, интернет и свему ономе што може да им помогне да безбедно живе, да безбедно стигну од своје куће до школе и да буду сигурни“, рекао је Стефановић, на чију иницијативу је предмет „Основи безбедности деце“ уведен у школе.

Стефановић је истакао да наставу, која се не оцењује, води око две хиљаде обучених полицајаца, али и пензионисаних полицијских службеника чија су искуства драгоцена.

„Паралелно са тим, полиција спроводи мере и радње из своје надлежности и у близини школа везано за безбедност саобраћаја и борбу против наркотрафикинга. Хоћемо да постигнемо да ниједно наше дете никада не буде повређено, да му не буде понуђена дрога и да не буде било чији плен на путу од куће до школе“, нагласио је Стефановић.

Министар је изразио очекивање да ће већ за годину или две ова настава дати системски резултат, јер је посао Министарства да предлаже системска решења које ће укупно повећати безбедност свих наших грађана.

„Захваљујем се министру Стефановићу, јер су министарства унутрашњих послова и просвете 26. јуна ове године управо на иницијативу господина Стефановића потписали Протокол о извођењу оваквих видова наставе. Настава се реализује у четвртом и шестом разреду ове године, али ћемо касније видети да је проширимо и на друге узрасте кроз часове разредног старешине“, рекао је министар Шарчевић.