Архива

Припаднику МУП-а уручена медаља части француске полиције

28.03.2017.
„Ова медаља представља велико признање за све припаднике Министарства који се свакодневно боре против савремених безбедносних претњи. Традиционално пријатељство између Републике Србије и Републике Француске као и партнерство између министарстава унутрашњих послова две земље на овај начин се додатно продубљује“, истакла је Поповић Ивковић по уручењу признања Анђићу...
Припаднику МУП-а уручена медаља части француске полиције
Припаднику МУП-а уручена медаља части француске полиције
Припаднику МУП-а уручена медаља части француске полиције
Припаднику МУП-а уручена медаља части француске полиције

Припаднику Министарства унутрашњих послова Милошу Анђићу уручена је данас у амбасади Француске у Београду медаља части - сребрни ешалон француске националне полиције.

„Ова медаља представља велико признање за све припаднике Министарства који се свакодневно боре против савремених безбедносних претњи. Традиционално пријатељство између Републике Србије и Републике Француске као и партнерство између министарстава унутрашњих послова две земље на овај начин се додатно продубљује“, истакла је Поповић Ивковић по уручењу признања Анђићу.

Према њеним речима, сарадња између министарстава унутрашњих послова Србије и Француске остварује се, пре свега, у борби против недозвољене трговине оружјем, кријумчарења наркотика, културних добара, цигарета, као и трговине људима.

Државни секретар је прецизирала да су полиције две земље заједнички успех посебно постигле у борби против недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја.

У више заједничких акција, како је навела, откривена је и заплењена већа количина оружја и муниције, а већи број осумњичених за та кривична дела ухапшен је и  процесуиран.

„Имајући у виду да се кријумчарено оружје често користи за извођење терористичких напада, јасно је да овакве акције још више добијају на значају“, нагласила је Поповић Ивковић и додала да је сарадња партнерских служби предуслов борбе против организованих криминалних група и тероризма.

Поповић Ивковић је истакла да је кључну подршку за постизање овако високог степена сарадње између два министарства и постизање успеха у заједничкој борби против организованог криминала и тероризма дао потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

„Основ за унапређење наше даље сарадње је свакако и Протокол закључен између министарстава унутрашњих послова Републике Србије и Републике Француске који се односи на оснивање сталне криминалистичко обавештајне јединице, а који је потписан од стране потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и министра унутрашњих послова Републике Француске у Паризу, 2016. године“, рекла је државни секретар.

Поповић Ивковић је поручила да ће Министарство унутрашњих послова и сви његови припадници наставити да буду поуздан партнер у борби против савремених безбедносних изазова и претњи.

Амбасадор Моро је указала да данашња церемонија представља позитиван знак за Србију и Француску и подсетила да две земље већ дуго година имају квалитетну сарадњу као и успех у борби против организованог криминала.