Архива

Министар Стефановић посетио повређеног полицајца

29.06.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је јутрос на Војномедицинској академији саобраћајног полицајца Дејана Ђорђевића на кога је јуче, приликом обављања редовне дужности контролисања саобраћаја у близини Орловаче, налетело возило...
Министар Стефановић посетио повређеног полицајца
Министар Стефановић посетио повређеног полицајца
Министар Стефановић посетио повређеног полицајца

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је јутрос на Војномедицинској академији саобраћајног полицајца Дејана Ђорђевића на кога је јуче, приликом обављања редовне дужности контролисања саобраћаја у близини Орловаче, налетело возило.

„Он је задобио тешке повреде обављајући своје активности регулисања саобраћаја на делу општине Чукарица савесно и прописно обележен у складу са законом. Истрага ће показати праве разлоге који су довели до ове тешке несреће“, нагласио је Стефановић.

Министар је навео да управо због оваквих примера грађани треба да имају велико поштовање према полицији.

 „Полицајци обављајући своје редовне задатке неретко ризикују и свој живот у неким активностима, за које грађани можда не би рекли да су тако опасне. Полиција је ту због свог народа и да штити безбедност свих грађана који свакодневно учествују у саобраћају“, поручио је Стефановић.

Стефановић је истакао да је добро што је повређени саобраћајни полицајац  збринут на Војномедицинској академији, врхунској здравственој установи, у којој лекари предузимају све што је неопходно и прогнозирају да ће се Ђорђевић потпуно опоравити.

 „Захвални смо и начелнику Војномедицинске академије, свим лекарима и овој установи зато што су увек ту за припаднике полиције, да им пруже најбољи могући третман. Надам се да ћемо успети да и у наредном периоду заједничким снагама градимо и бољу здравствену заштиту за све полицајце, али и да свим мерама које предузимамо заштитимо њихов живот на бољи начин“, истакао је министар.