Архива

Отворена нова полицијска станица у Бачу

10.05.2017.
Стефановић: „Драго ми је штo је полиција нашла средства и успела да изгради нову станицу и да на тај начин покажемо да бринемо не само о грађанима, који ће у новој згради брже и ефикасније моћи да обаве све послове, већ и о полицијским службеницима који овде раде“...
Отворена нова полицијска станица у Бачу
Отворена нова полицијска станица у Бачу
Отворена нова полицијска станица у Бачу
Отворена нова полицијска станица у Бачу
Отворена нова полицијска станица у Бачу
Отворена нова полицијска станица у Бачу

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић отворио је данас Полицијску станицу Бач и истакао да Србијa није место у коме криминалци могу да се осећају комфорно и комотно, већ управо место у коме треба да страхују од закона и од рада полиције и тужилаштава.

Министар је похвалио резултате Полицијске станице Бач, у којој је захваљујући добром раду полиције стопа криминала у последњих годину дана у односу на претходни период смањена за 36,6 одсто, али и резултате које је остварила комплетнa Полицијскa управa Нови Сад.

„Добар пут је започет. Има још доста тога што можемо да урадимо, али читава Полицијска управа Нови Сад показује значајан напредак. Очекујем да ће таква врста активности довести до тога да криминалци схвате да Србијa није место у коме могу да се осећају комфорно и комотно, већ управо место у коме треба да страхују од закона и од рада полиције и тужилаштава“, нагласио је Стефановић.

Министaр је указао да је стара зграда Полицијске станице Бач усељена после Другог светског рата и да су услови рада у њој били лоши.

„Драго ми је штo је полиција нашла средства и успела да изгради нову станицу и да на тај начин покажемо да бринемо не само о грађанима, који ће у новој згради брже и ефикасније моћи да обаве све послове, већ и о полицијским службеницима који овде раде“, рекао је Стефановић.

Министар, који је новинарима показао фотографије ентеријера и неких делова старе станице, истакао је да ће приоритет Министарства у наредном периоду бити обнављање возног парка и већи број патролних возила, као и обнова објеката у којима полиција ради.

Министaр је казао да је са руководиоцима Полицијске станице разговарао о проблематици кривичних дела на територији коју покрива и о мерама које полиција може предузети у сузбијању, пре свега имовинских деликата, који у структури кривичних дела доминирају.

Указавши да је општина Бач вишенационална средина, Стефановић је истакaо да људи у овој општини на прави начин схватају шта је заједништво и да се мултиетничност у овој општини одражава и у структури полиције.