Архива

Стефановић: Припадници полиције наставили са одлучном акцијом на сузбијању криминала, пре свега наркотрафикинга

20.07.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у наставку акције „Арес“ у претходних неколико дана, ухапсили 213 особа, открили две лабораторије за производњу марихуане, запленили 385 килограма различитих врста наркотика и већу количину оружја и муниције...
2017_07_20_Stefanovic_ARES 2

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у наставку акције „Арес“ у претходних неколико дана, ухапсили 213 особа, открили две лабораторије за производњу марихуане, запленили 385 килограма различитих врста наркотика и већу количину оружја и муниције.

„Припадници полиције наставили су на територији 25 градова са одлучном акцијом на сузбијању криминала, пре свега када је реч о борби против наркотрафикинга“, истакао је Стефановић и додао да је полиција поднела кривичне пријаве у редовном поступку против 258 осумњичених.

Министар Стефановић је истакао да је у наставку акције Арес процесуирано више од 470 особа, које се сумњиче да су починиле бројна кривична дела, пре свега неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољено држање оружја, превара, примање и давање мита, тешке крађе и друга кривична дела.

„Полиција је у наставку акције „Арес“ запленила чак 385 килограма различитих наркотика, а откривене су и две лабораторије за производњу марихуане. Само у једној од тих лабораторија на територији Београда заплењено је 235 килограма марихуане“, нагласио је министар полиције.

Према његовим речима, одузето је и 19 пушака, 15 пиштоља, једна бомба, као и 14 аутомобила од којих је 10 украдено у ранијем периоду и они су одмах враћени власницима.

Стефановић је поручио да ће се овакве активности наставити и даље и да ће пре свега бити усмерене на сузбијање трговине наркотицима, јер желимо да наша деца буду безбедна, али нећемо дозволити ни да се било који криминалац у нашој земљи осећа сигурно.

„Ово је добра прилика да похвалим рад полиције. Србија је озбиљно и оштро кренула у рат против мафије и остварени резултати показују да државни органи раде свој посао, да се полиција и тужилаштво боре да покажу да Србија може да буде сигурна, безбедна и стабилна и ми ћемо наставити тако да радимо свакога дана“, рекао је Стефановић.

Истакавши да су у акцији Арес укупно ухапшене 573 особе и да је против још 460 лица поднета кривична пријава у редовном поступку, Стефановић је закључио да одлични резултати полиције и тужилаштва гарантују грађанима да ће Србија бити сигурна земља.