Архива

Стефановић: Морамо да пошаљемо снажну поруку да су напади на полицајце недопустиви

19.10.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најоштрије је осудио данашњи напад на полицијску службеницу у Новом Саду...
2017_10_19_Stefanovic_osuda napada na policijsku sluzbenicu

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најоштрије је осудио данашњи напад на полицијску службеницу Марију Маринковић у Новом Саду.

„Наоштрије осуђујем данашњи напад на полицијску службеницу Марију Маринковић у Новом Саду и очекујем да као друштво и држава пошаљемо снажну поруку да су напади на полицајце који се боре да би Србија била безбедна потпуно недопустиви“, истакао је Стефановић.

Министар је објаснио да је Марија Маринковић нападнута док је обављала своју позорничку дужност, када је на позив грађана који су пријавили да их малтретира један мушкарац, дошла на лице места, где ју је та особа ударила два пута у главу и нанела јој тешке телесне повреде, након чега се удаљила.

Стефановић је истакао да је брзом реакцијом и интервенцијом других колега из Министарства унутрашњих послова  починилац  приведен и предат надлежном тужиоцу, а Маринковићева превежена у Клинички центар Војводине.

„Министарство унутрашњих послова пружа пуну подршку Марији Маринковић која је задобила тешке телесне повреде и тражи оштру и снажну реакцију правосудних органа који морају да пошаљу поруку да су напади на полицајце нешто што наше друштво не толерише“, нагласио је Стефановић.

Министар је истакао да држава мора да заштити мајку, жену, полицијску службеницу која је ризиковала свој живот да би грађани били безбедни и заштићени.

„Уместо ње данас је то могао да буде било који други грађанин“, рекао је Стефановић који је похвалио полицајце на брзом и ефикасном реаговању и привођењу починиоца.

„Србија мора да пружи јасну и одлучну подршку полицајцима. Свима онима који мисле да могу бахато да се понашају на улицама Србије морамо да покажемо да то не могу да чине“, рекао је Стефановић.

Министар се захвалио свима који су пружили подршку Министарству унутрашњих послова и повређеној полицајки.

„Та врста сарадње друштва, грађана и полиције је добра и показује да хоћемо као земља да будемо што безбеднији. Наша је обавеза да као друштво пошаљемо јасну поруку свим изгредницима и криминалцима да неће моћи да се понашају како желе на улицама Србије“, закључио је Стефановић.