Архива

Хркаловић и Дамјановић о даљем унапређењу сарадње две полиције

24.04.2018.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Дијана Хркаловић разговарала је данас у Подгорици са в.д. директором Управе полиције МУП-а Црне Горе Веском Дамјановићем о даљем унапређењу сарадње две полиције...
Хркаловић и Дамјановић о даљем унапређењу сарадње две полиције
Хркаловић и Дамјановић о даљем унапређењу сарадње две полиције

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Дијана Хркаловић разговарала је данас у Подгорици са в.д. директором Управе полиције МУП-а Црне Горе Веском Дамјановићем о даљем унапређењу сарадње две полиције.

Хркаловић и Дамјановић су досадашњу сарадњу полиција оценили као веома професионалну и добру, са конкретним резултатима у борби против организованог криминала, уз обострано очекивање да ће се добра комуникација и размена релеватних информација наставити и интензивирати.

У претходном периоду, како је оцењено на састанку, постигнути су добри резултати, захваљујући ефикасној међународној полицијској сарадњи која је довела до расветљавања најтежих кривичних дела почињених на територији обе државе.

Полиције две земље сарађивале су у акцијама усмереним на откривање и сузбијање кривичних дела прекограничног криминала, међу којима су и активности на пресецању кријумчарских ланаца опојних дрога и кријумчарења људи.

На састанку је договорено да се сарадња полиција Србије и Црне Горе интензивира конкретним активностима у борби против организованог криминала, на оперативном нивоу служби криминалистичких полиција, будући да ова врста криминала не познаје границе, те је заједнички приступ сузбијању ових кривичних дела неопходан.

Договорено је да се у наредном периоду организује нови састанак делегација полиција две земље, како би се пратила динамика реализације заједничких активности усмерених на откривање, сузбијање и спречавање најтежих кривичних дела.

Састанку у Подгорици присуствовао је и Дејан Ковачевић начелник Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије.