Архива

Миличковић и Марић разговарали са представницима Града Новог Пазара

03.10.2018.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић и помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић примили су данас представнике Града Новог Пазара како би их детаљно упознали са мерама и радњама које су ватрогасци-спасиоци предузели приликом недавног пожара у згради „Бор“ у Новом Пазару...
Миличковић и Марић разговарали са представницима Града Новог Пазара
Миличковић и Марић разговарали са представницима Града Новог Пазара
Миличковић и Марић разговарали са представницима Града Новог Пазара

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић и помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић примили су данас представнике Града Новог Пазара како би их детаљно упознали са мерама и радњама које су ватрогасци-спасиоци предузели приликом недавног пожара у згради „Бор“ у Новом Пазару.

Миличковић и Марић су градоначелнику Новог Пазара Нихату Бишевцу и председници Скупштине града Ифети Радончић указали на све проблеме са којима су се ватрогасци-спасиоци суочили приликом интервенције, а пре свега на чињеницу да је пожар пријављен касно, тачније када је већ био у разбукталој фази. Како су нагласили, упркос чињеници да су ватрогасци стигли на лице места за свега шест минута, касна дојава је утицала на могућност да страдали буду евакуисани и спасени.

Представници Града Новог Пазара изнели су своје виђење целокупног догађаја, као и информације са којима они располажу, на шта су надлежни из МУП-а одговорили да се спроводи детаљна анализа, а уколико се утврди да је било неких пропуста, биће предузете адекватне законске мере. Такође, речено је да ће они бити детаљно упознати са извештајем о поступању и свим релевантним чињеницама овог догађаја.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и председница Скупштине града Ифета Радончић упитали су представнике МУП-а и да ли се планира унапређење опреме Одељења за ванредне ситуације у Новом Пазару, као и додатни пријем ватрогасаца, пре свега из редова бошњачке националне мањине.

Представници МУП-а су рекли да ће у Нови Пазар до краја овог месеца стићи једно ватрогасно возило, док ће још једно возило бити испоручено у марту следеће године. Када је реч о пријему нових ватрогасаца, Миличковић и Марић су истакли да је попуњеност Одељења за ванредне ситуације у Новом Пазару прилично добра, али да ће бити размотрен и пријем нових ватрогасаца у складу са условима конкурса.

Представници Новог Пазара су предложили и оснивање добровољног ватрогасног друштва у овом граду, што је поздрављено од стране надлежних у Министарству унутрашњих послова, који су рекли да ће помоћи при реализацији тог пројекта.