Архива

Министар Стефановић похвалио полицајце који су запленили више од 120 килограма различитих наркотика

02.02.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас да је добрим радом оперативаца полиције на подручју Београда заплењено више од 120 килограма различитих наркотика...
2018_02_02_Stefanovic_izjava_zaplena vise od 12o kg narkotika

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас да је добрим радом оперативаца полиције на подручју Београда заплењено више од 120 килограма различитих наркотика.

Министар је похвалио полицајце који су радили на овом случају додавши да је то још један доказ да је МУП веома посвећен склањању дроге са наших улица.

„Код једног српског и једног црногорског држављанина пронађено је више од 120 килограма наркотика, два пиштоља, као и опрема за производњу и прецизно мерење дроге. Ово показује да је полиција посвећена склањању дроге са наших улица, јер она чини највише зла нашој земљи и нашој деци“ истакао је министар Стефановић.

Он је рекао да охрабрује и похваљује све полицајце који раде на сузбијању трговине наркотицима истакавши да верује да ће и ове године уложити максималне напоре у решавању овог проблема.

„Дрога мора бити нешто што је потпуно забрањено у нашој земљи, да се осети да полиција снажно ради како би показала да нарко-дилери нису велика претња нашој земљи и да их склони из сваке улице, да не буду испред школа и да сваки човек у нашој земљи буде ослобођен страха од ове пошасти“ нагласио је министар Стефановић.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду данас су, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили српског држављанина Л. П. (1995) и црногорског држављанина А. К. (1992) који су непријављено боравили у једном стану у Београду, а код којих је пронађено више од 120 килограма различитих наркотика, као и два пиштоља.

Због сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведени надлежном тужиоцу.