Архива

Пресечен ланац кријумчарења марихуане и укупно заплењено 29 кг марихуане

23.06.2016.
МУП

Број: 448/16
23. јун 2016. године


Припадници  Министарства унутрашњих послова – Служба за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, у наставку оперативне обраде “Трн“, пресекли су ланац кријумчарења марихуане и запленили око 16 килограма ове дроге и ухапсили шесточлану организовану криминалне групу.

Ухапшени су:

1    А. А. (1972) из Суботице,
2    А. Н. (1971) из Великог Трновца,
3    В. А. (1970) из Великог Трновца,
4    Б. Л. (1968) из Суботице,
5    Ј. Ј. (1988) из Новог Кнежевца и
6    С. Б. (1969) из Суботице,
 
због постојања основане сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога

Они се терете да су, у намери прибављања противправне имовинске користи, од јануара 2016. године до 22. јуна 2016. године, са територије Албаније преко АП КиМ кријумчарили марихуану.

Полиција је осумњичене затекла приликом примопредаје око шест килограма марихуане у викендици околини Суботице, а претресом куће С. Б. пронађено још око осам килограма. У претходном периоду од ове организоване криминалне групе заплењено је два пута по килограм опојне дроге марихуане.

Укупна вредност опојне дроге марихуана која је одузета на илегалном тржишту износи око 20.000 евра.

Досадашњим радом по овој оперативној обради у фебруару 2016. године на подручју Београда лишена су слободе два лица, осумњичених да су чланови засебне криминалне групе, која се марихуаном, како се сумња, снабдевала од наведене организоване криминалне групе. Том приликом је пронађено 13 килограма марихуане намењене за уличну продају на илегалном тржишту Србије.

По налогу заменика тужиоца за организовани криминал у Београду, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Оперативна обрада "Трн" реализована је са укупном запленом од око 29 кг опојне дроге марихуане и хапшењем осам особа.