Архива

Ухапшени осумњичени за кривична дела у вези са сексуалном злоупотребом деце на интернету

26.01.2016.
МУП

Број: 55/16
26. јануар 2016. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, у наставку полицијске акције „Армагедон“ извршили су претресе објеката на две локацијe у Београду и Руском Крстуру, због постојања основа сумње да се на тим локацијама врше кривична дела везана за сексуалну злоупотребу деце и малолетних особа на Интернету.

У оквиру акције ухапшени су и задржани И. Х. (37) из Руског Крстура и Н. Б. (39) из Београда, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију. Они се терете да су током претходних година па све до хапшења, преко Интернет мреже прибављали и размењивали аудио-визуелне материјале настале сексуалном злоупотребом деце и малолетних особа.

Приликом претреса станова које осумњичени користе пронађена је велика количина материјала везана за сексуалну злоупотребу малолетних особа и деце на Интернету, као и рачунарска опрема која је служила за прибављање и размену таквог материјала.

Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, у законском року бити приведени Посебном тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала у Београду.