Архива

Министар Стефановић честитао Међународни дан жена свим женама

08.03.2016.
MУП

Број: 162 /16
8. март 2016. године


Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић честитао је Међународни дан жена - 8. март припадницама МУП-а и полиције, као и свим женама Србије.

"Данашњи дан подсећа на борбу свих жена за равноправност и једнаку шансу, али жена мора бити поштована и недискриминисана током целе године, а не само данас. Жене су снага породице и друштва. Храбре, образоване и посвећене", истакао је Стефановић.

Он је додао и да Министарство унутрашњих послова улаже велике напоре у борби жена за равноправност, посебно стављајући акценат на борбу против насиља у породици, која је једна од приоритета у раду полиције.

"Потребна нам је помоћ целокупног друштва како би решили овај проблем, а МУП је покренуо и кампању која има за циљ да анимира што већи број људи да се укључи у заштиту жена", нагласио је министар Стефановић.

Стефановић је рекао и да је један од задатака Министарства унутрашњих послова и охрабривање жена да се више ангажују у секторима безбедности и одбране, а све у складу са резолуцијом Уједињених нација 1325 „Жене, мир и безбедност“.