Архива

Почео први круг обуке за обављање детективске делатности

18.01.2016.
MУП
Почео први круг обуке за обављање детективске делатности
Почео први круг обуке за обављање детективске делатности
Почео први круг обуке за обављање детективске делатности

Бр: 26/16
18. јануар 2016. године

Први круг обуке и оспособљавања физичких лица за обављање детективске делатности, која има за циљ да кроз процес обучавања, спровођења испита и лиценцирања, Србија добије обучене детективе, почео је данас у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Начелник Одељења за праћење и надзор послова приватне безбедности, приватног обезбеђења и детективске делатности, Управе полиције Министарства унутрашњих послова Наташа Игњатовић истакла је да ће се кроз обуку детективска делатност ставити у законске оквире и постићи пуна правна сигурност грађана.

Министарствао унутрашњих послова, како је навела Игњатовић, определило је искусне и стручне предаваче, који ће кандидатима пренети знања из детективске делатности, кривично правне регулативе, криминалистичко обавештајних послова и свих других области потребних за обављање детективске делатности.

Пожелевши кандидатима добродошлицу, Игњатовић је истакла да је приватни сектор безбедности, чији је део и детективска делатност, незаобилазан чинилац у општој безбедности грађана и имовине.

У складу са Законом о детективској делатности Министартсво унутрашњих послова обавља обуку, спроводи стручни испит и надзор над обављањем детективске делатности.

Прву обуку, која је данас почела, проћи ће 16 кандидата и она ће трајати 12 дана, укупно 80 настaвних часова. Oбуке ће бити спровођене најмање два пута годишње у зависности од броја пријављених за њено похађање.