Архива

Ухапшен осумњичени да је организовао производњу и дистрибуцију сканка

26.01.2016.
МУП

Број: 56 /16
26. јануар 2016. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, данас су ухапсили Н.Ш (1972) из Шида, осумњиченог да је организатор криминалне групе која се бавила производњом и дистрибуцијом већих количина модификоване марихуане – сканка.

Полиција је током досадашњег рада, у три одвојене акције, запленила 74,1 килограм сканка.

У две акције, које су реализоване 13. октобра 2015. године, на територији Београда и Сремске Митровице пронађене су лабораторије за сушење, мерење и препакивање сканка, који је произведен у природним условима на отвореном простору. Том приликом, ухапшено је осам особа и заплењено 63,5 килограма сканка.

Дан касније, 14. октобра прошле године, на подручју Крагујевца ухапшена је једна особа код које је пронађено 10,6 килограма сканка, намењеног за уличну продају на илегалном тржишту Србије.

Осумњичени Н. Ш. је, уз кривичну пријаву, приведен Тужилаштву за организовани криминал, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћења производња и стављање у промет опојних дрога.

Хапшењем Н. Ш. заокружен је рад на доказивању криминалних активности ове десеточлане организоване криминалне групе, која се на територији Србије бавила производњом и продајом модификоване марихуане - сканк, чија је вредност на илегалном тржишту преко 200.000 евра.