Архива

Расветљена разбојништва на подручју Крагујевца и ухапшени осумњичени

28.03.2016.
МУП
 Расветљена разбојништва на подручју Крагујевца и ухапшени осумњичени
 Расветљена разбојништва на подручју Крагујевца и ухапшени осумњичени

Број: 224 /16
28. март 2016. године


Након интензивног оперативног рада, припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом, јуче су ухапсили чланове криминалне групе, за коју се сумња да је на подручју града, у протекла четири месеца извршила више кривичних дела разбојништво. Том приликом, ухапшени су вођа ове групе М. Р. (18), као и П. Ц. (18), обојица из Крагујевца, којима је одређено задржавање до 48 сати. Против трећег члана, шеснаестогодишњака из Крагујевца, кривична пријава биће поднета надлежном тужилаштву у редовном поступку, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела прикривање и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Сумња се да су последње разбојништво М. Р. и П. Ц. извршили 24. марта ове године у вечерњим сатима када су, маскирани фантомком и капуљачом и наоружани пиштољем и ножем, упали у просторије поште у насељу Бресница у Крагујевцу и уз претње, од радника одузели 350.000 динара. Приликом бекства осумњичени су горњи део тренерке пресвукли и одбацили у контејнер удаљен око 500 метара од поште, у коме је касније и пронађена.

Опсежном акцијом, крагујевачка полиција је јуче идентификовала и ухапсила осумњичене, а потом извршила претрес стана и других просторија. Том приликом је испод контејнера, у дворишту осумњиченог шеснаестогодишњака, пронашла око 144.000 динара, пиштољ, 25 комада муниције и фантомку, које је ту оставио П. Ц. Претресом кућа у којима живе осумњичени пронађени су реплика пиштоља, боксер, гардероба и други предмети на које је потрошен део опљачканог новца, док је у дворишту у оближњој улици пронађен одбачен нож, коришћен приликом извршења кривичног дела.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.