Архива

Осумњичени за више од 30 тешких крађа и друга кривична дела

23.02.2016.
ПУ за град Београд

Број: 130/16
23. фебруар 2016. године

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су, у перуоду од јуна 2015. године до тренутка хапшења, на подручју Обреновца, извршили више од 30 кривичних дела тешке крађе, као и једну особу осумњичену за прикривање и неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.

Ухапшени, девојка (1979) и младићи (1981) и (1978) се сумњиче да су кривична дела вршили тако што су, најчешће у поподневним сатима, након претходне провере, шрафцигером отварали балконска врата и прозоре у приземљу и високом приземљу и улазили у куће и станове. На овај начин оштетили су око 30 власника стамбених објеката, одакле су одузимали накит, технику (ЛЦД телевизоре, камере, лап-топ рачунаре, фото-апарате) и продавали их на Бувљој пијаци у Београду, залагаоницама, златарама и појединцима.

М. Р. (1993) се терети за прикривање, јер је од ових особа куповао телевизоре, који су пронађени у једном стану у Обреновцу. Полиција је у овом стану пронашла и исправну мини лабораторију за производњу канабиса са четири саднице – биљке висине око 80 центиметара и 50 саксија са малим биљкама канабиса.

Осумњичени М. Р. ће бити приведен Основном јавном тужилаштву у Обреновцу, а по налогу надележног тужиоца против остало троје осумњичених биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку.