Архива

Ухапшени осумњичени за насилничко понашање на спортској приредби и напад на полицајце

08.05.2017.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу идентификовали су и ухапсили десеторицу мушкараца који су, како се сумња, на Градском стадиону ''Чика Дача'' у Крагујевцу, 6. маја 2017. године, физички напали навијаче ФК ''Раднички 1923''. Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела насилничко понашање на спортској приредби и напад на службено лице у вршењу службене дужности, ухапшени су В. Ш. (35), Л. И. (20), А. Л. (20), С. И. (30), А. Ј. (26), Н. М. (20), У. Ј. (25), М. М. (25), М. Ј. (30) и Д. С. (19), сви из Крагујевца.

Постоје основи сумње да су се они, са већом групом мушкараца, за време одигравања првенствене фудбалске утакмице између ФК ''Раднички 1923'' и ФК ''Михајловац 1934'', без навијачких обележја појавили на јужном улазу стадиона ''Чика Дача'', маскирали се фантомкама и марамама и насилно ушли на трибине, гађајући разним предметима полицијске службенике и редаре. Након тога, како се сумња, упалили су више бакљи и палицама напали припаднике навијачке групе ФК ''Раднички 1923'' из Крагујевца.

Интервенцијом полиције спречено је даље нарушавање јавног реда и мира. Тројица навијача ФК ''Раднички 1923'' и тројица припадника полиције задобили су лаке телесне повреде.

Осумњичени су данас, уз кривичну пријаву, спроведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.