Архива

Ватрогасци спасиоци спремни за акцију - „Ибар 2017“

27.06.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

По врелом јунском дану, припадници ватрогасно-спасилачких јединица Сектора за ванредне ситуације МУП-а, са радницима Црвеног крста, Српско-руског хуманитарног центра из Ниша и краљевачким кајакашима, учествовали су у Здруженој вежби спасавања на води „Ибар 2017“.

Ова вежба, која се по 13. пут одржава на Ибру, окупила је око 200 спасилаца са одговарајућом опремом и тридесетак пловила. Вежба која је имала теоријски и практични део, стартовала је у Магличу, а затим су се учесници спустили чамцима Ибром до Матарушке Бање трасом такозваног „Веселог спуста“.

Вежба је имала за циљ да се у реалним условима, прикаже координисани рад припадника ватрогасно-спасилачких јединица и специјалистичких тимова за спасавање на води и из рушевина, односно да се покаже заједничка активност у ванредном догађају изазваном елементарним непогодама.

„Припадници Сектора за ванредне ситуације спремни су и увек у приправности да помогну тамо где је потребно. Наши тимови су добро обучени за акцију на терену, а ова вежба је то и потврдила“, рекао је Саша Ранчић, начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а.