Архива

Заплењено више од 18кг марихуане

11.03.2017.
ПУ Нови Сад, Краљево, Бор

Београд,

Број:196 /17

11. март 2017. године

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, Краљеву и Бору, запленили су више  од  18 килограма марихуане и ухапсили  четворо осумњичених за нелегалну трговину наркотицима.

Новосадска полиција је у првој акцији, на аутопуту Нови Сад-Београд, у „пасату“ пронашла око 4,3 килограма марихуане и  ухапсила М. М. (49) из Косовске Митровице.Осам пакета, сакривених у резервоару, открила је новосадска криминалистичка полиција, у акцији изведеној у сарадњи са Управом царина.

М. М. је задржан, до 48 сати, по одобрењу јавног тужиоца, а у законском року биће доведен на саслушање судији за претходни поступак.

У другој акцији, за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога ухапшен је и Врбашанин С. В. (50).

Полиција је приликом контроле у Руменки, зауставила „форд“ и код  осумњиченог сувозача  пронашла око 527 грама марихуане, а претресом његовог стана још око 1,7 килограма идентичне биљне материје.

С. В. је задржан до 48 сати, по одобрењу јавног тужиоца коме ће бити доведен на саслушање, у законском року.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву су у Рибници, у једном од два паркирана путничка возила у којима су се налазили осумњичени З.С. (1964) из околине Краљева и М.Б. (1979) из Краљева, пронашли осам пакета са око 7,4 килограма материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана.

По налогу вишег јавног тужиоца у Краљеву, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, због основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опoјних дрога.

Осумњичени ће, у законском року, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

Приликом претреса домаћинства тридесетчетворогодишњег мушкарца у једном селу у околини Бора, полиција је пронашла и одузела око четири килограма и 700 грама марихуане.

Полиција интензивно трага за осумњиченим.