Архива

Одговорна лица „Путеви Србије Београд“ осумњичена да нису извршили надзор и контролу на деоници ауто-пута Уб-Лајковац

28.12.2017.
МУП

Број: 1062/17
28. децембар 2017. године


Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су З.С. (1961), одговорно лице у ЈП „Путеви Србије Београд“ због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја у вези са кривичним делом несавесно вршење надзора над јавним саобраћајем. Такође, кривична пријава у редовном поступку поднета је против правног лица „Путеви Србије Београд“ и још једног одговорног лица у том предузећу због постојања основа сумње да су починили иста кривична дела, у вези са чланом 35. Закона о одговорности правних лица за кривична дела.

Сумња се да су они, несавесним вршењем својих дужности и непредузимањем свих потребних мера за безбедно обављање саобраћаја у селу Непричава на делу прикључка са државног пута Словац-Лајковац, на део трасе ауто-пута деоница Уб-Лајковац, која је затворена за саобраћај, изазвали опасност за живот људи и имовину у већем обиму. Због тога је дошло до постављања саобраћајне сигнализације на непрописан начин, нестанка саобраћајних знакова и померања бетонских баријера, које су биле постављене да онемогуће пролаз асфалтним путем на трасу неотвореног ауто-пута. Из тих разлога, током дужег временског периода, дошло је до неовлашћене употребе трасе поменутог ауто-пута која је затворена за саобраћај и где су 12. новембра ове године, у селу Стубленица, два лица изгубила живот.

Сумња се и да су ова лица, у намери да предузећу прибаве корист, избегла да изврше надзор и контролу ангажовања чуварске службе на изграђеној деоници Уб-Лајковац на траси ауто-пута на коридору 11 која је предата на коришћење Јавном предузећу „Путеви Србије“. На тај начин су овом предузећу прибавили корист у износу од готово 11 милиона динара.