Архива

У полицијским акцијама заплењено оружје, наркотици, откривене две лабораторије за узгој марихуане и ухапшено 15 осумњичених

27.12.2017.
МУП
У полицијским акцијама заплењено оружје, наркотици, откривене две лабораторије за узгој марихуане и ухапшено 15 осумњичених
У полицијским акцијама заплењено оружје, наркотици, откривене две лабораторије за узгој марихуане и ухапшено 15 осумњичених
У полицијским акцијама заплењено оружје, наркотици, откривене две лабораторије за узгој марихуане и ухапшено 15 осумњичених
У полицијским акцијама заплењено оружје, наркотици, откривене две лабораторије за узгој марихуане и ухапшено 15 осумњичених
У полицијским акцијама заплењено оружје, наркотици, откривене две лабораторије за узгој марихуане и ухапшено 15 осумњичених
У полицијским акцијама заплењено оружје, наркотици, откривене две лабораторије за узгој марихуане и ухапшено 15 осумњичених

Број: 1054 /17
27. децембар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у претходних неколико дана, у више одвојених акција широм Србије, запленили су већу количину оружја, око 47 килограма наркотика, открили две лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили 15 особа осумњичених за трговину наркотицима или за недозвољено поседовање и ношење оружја.

У сарадњи са надлежним тужилаштвима, у акцијама које су спроведене на територији полицијских управа Београд, Зајечар, Јагодина, Крушевац, Нови Пазар, Панчево, Прокупље, Смедерево, Ужице, Кикинда, Сомбор, Kрагујевац и Шабац, заплењено је 47 килограма марихуане, око 60 грама кокаина, као и мања количина амфетамина и хашиша.

Такође, заплењене су и 24 пушке од којих једна аутоматска и две полуаутоматске, 21 пиштољ, два револвера, 1.152 комада муниције различитог калибра, 1,5 комада штапина динамита, седам ручних бомби и шест граната.

Припадници Министарства унутрашњих послова, због поседовања наркотика ради њихове даље продаје, ухапсили су шест особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете против још осам особа.

Због недозвољеног поседовања или ношења оружја полиција је ухапсила осам  особа и поднела кривичне пријаве у редовном поступку против још 21 особе.
 
По претходно расписаним потрагама полиција је ухапсила још једну особу.

 


НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ АКЦИЈЕ ЗАПЛЕНЕ НАРКОТИКА И ОРУЖЈА


Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима, запленили 10 килограма тог наркотика, већу количину оружја и ухапсили две особе.

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја ухапшени су Н.В. (1966) и И.Ж. (1972).  

Полиција је приликом претреса стана осумњичених пронашла и запленила шест ручних бомби, шест пушака, међу којима су карабин, три ловачке и једну аутоматску пушку, пиштољ и више од 400 комада муниције различитог калибра.

На поткровљу куће пронађена је и лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима са засађених 30 биљака висине око два метра, око пет килограма обране сирове марихуане, већа количина семенки, пет килограма сушене марихуане спаковане у 31 кесу и две електронске вагице за прецизно мерење.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима, запленили око 34 килограма марихуане и ухапсили Д.Ј. (1997).

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, лабораторију открила у помоћном стамбеном објекту у коме је пронађено и заплењено око 14 килограма суве марихуане, 146 стабљика тежине око 15 килограма, 120 семенки, 34 тегле са око пет килограма цветова марихуане и  мања количина хашиша.

Такође, пронађена је и пратећа опрема за лабораторију, 17 лампи са трансформаторима, три  грејалице, три вентилатора и озонизатор.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу запленили су два килограма марихуане и ухапсили две особе.

Ухапшени су Крагујевчани М. Ц. (1990), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и Д. Ј. (1992) због неовлашћеног држања опојних дрога.

Претресом стана М. Ц. полиција је пронашла килограм и 985 грама марихуане, намењене продаји уживаоцима у Крагујевцу. Након извршене купопродаје, код Д. Ј. је пронађено још 10,65 грама ове врсте опојне дроге.

Осумњиченима ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су П.Ђ. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и запленила три пиштоља, оквир за аутоматску пушку са 30 комада муниције, пушку са оптиком, три оптике, као и делове кундака и цеви за различите вресте оружја.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Крушевцу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С.М. (1971), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог пронашла и запленила ручну бомбу М-52 .

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су М.Ђ. (1997), осумњиченог да је у једном угоститељском објекту пиштољем претио двојици мушкараца.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла пиштољ са три метка у оквиру, док се један метак налазио у цеви.  

Осумњичени се терети и да је приликом довођења у полицијску станицу претио полицијским службеницима.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, угрожавање сигурности и ометање службеног лица у обављању службене дужности, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Ужицу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.Д. (1986), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом прегледа возила, којим је управљао осумњичени, пронашла и запленила око пола килограма марихуане и 60 грама кокаина.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Б.Р. (1990), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је код осумњиченог пронашла око 200 грама марихуане спаковане у кесице.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.


КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ


Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечеру, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против педесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних метерија.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела 13 електричних детонаторских каписли, 23 детонаторске каписле за штапин, четири метра детонирајућег штапина, 12,20 метара спорогорећег штапина, 109 комада муниције од чега је 12 метака различитог калибра и 97 ловачких патрона, као и нож за аутоматску пушку.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечеру, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против шездесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних метерија.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела шест граната, од чега су три комплетне а три у деловима, три пиштоља ручне израде, кородирана цев од митраљеза, 47 маневарских метака, шест електричних детонаторских каписли и два празна оквира кородирана.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечеру, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против шездесетседмогодишње жене, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних метерија.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија код осумњичене пронашла ловачку пушку и ловачки карабин.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечеру, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетседмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних метерија.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла пиштољ и осам метака за ловачку пушку.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против шездесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела две пушке и пет метака.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против седамдесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела ловачку пушку.
 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетседмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела снајперску пушку, сигнални пиштољ, цев за пушкомитраљез, два празна оквира, четири кубуре, 208 метака различите врсте и калибра и 24 патрона различите врсте и калибра.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетседмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела пиштољ са оквиром и седам метака, седам електричних детонаторских каписли, шест патрона за ловачку пушку и један и по штапин експлозива.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против шездесетосомогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела полуаутоматску пушку и пет метака.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против педесетседмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла револвер.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог пронашла и одузела гасни пиштољ.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела пиштољ са оквиром и четири метка и 21 метак различитог калибра.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог пронашла расклопљену, ручно прављену пушку ''кратеж'' и 22 патрона за ловачку пушку, које је носио са собом на улици.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против седамдесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела оквир за аутоматску пушку са девет метака и још десет метака различитог калибра.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетосмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела ваздушну пушку, стартно-гасни пиштољ са четири каписле и 48 ловачких патрона.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против седамдесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла и одузела ловачку пушку.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против осамнаестогодишњег младића, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге.

Полиција је у ранцу осумњиченог пронашла пола килограма марихуане, умотане у провидну алу фолију.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против малолетника, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла мању количину канабиса.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против осамнаестогодишњака, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла мању количину марихуане, пластичну машиницу за уситњавање марихуане, мобилни телефон и две СИМ картице.