Архива

Бољи одабир припадника МУП-а, у радни однос примају се они који су се школовали за полицијски позив

24.12.2017.
MУП

Београд,

Број: 1044/17

24. децембар 2017. године

Министарство унутрашњих послова Републике Србије у потпуности je променило некадашњу кадровску политику приликом пријема нових полицајаца. Непланско запошљавање замењено је бољим и потпуно другачијим одабиром припадника МУП-а, a у радни однос примају се они који су се школовали за полицијски позив.

Само током ове године Министарство унутрашњих послова запослило је 617 свршених студената Криминалистичко-полицијске академије и полазника Центра за основну полицијску обуку, а до краја године биће примљено још 140.  Приликом селекције примењује се критеријум успешности и запошљавају се најбољи који су својим знањем, квалитетом и трудом заслужили да буду део тима Министарства унутрашњих послова.

Одговарајући на потребе унапређења ефикасности Министарства, донета је и Уредба о каријерном напредовању полицијских службеника. На основу овог акта Министарство унутрашњих послова уводи нови модел каријерног напредовања који омогућава свим полицијским службеницима бољи професионални развој.

Поред Уредбе о каријерном напредовању донета је и Уредба о оцењивању полицијских службеника. Овим актом прописани су нови модели и мерила оцењивања. На тај начин створена је добра основа за каријерни развој и напредовање најквалитетнијих полицијских службеника, у циљу професионализације и јачања интегритета полиције.

Такође, Министарство унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијска академија закључили су Споразум о пословној сарадњи. Тим се по први пут обезбеђује планско школовање студената Криминалистичко-полицијске академије по пројектованим потребама Министарства, са јасном визијом ко ће након завршетка студија моћи да задужи полицијску униформу.

Министарство унутрашњих послова сада инсистира да се стручност, знање и образовање једино цени.