Архива

Ухапшени због принуде и крађа

31.01.2018.
МУП

Београд

Број: 70 /18

31. јануар 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су З.Ј. (1964), Д.Ј. (1989), С.Б. (1977), Д.Р. (1987) и С.Б. (1986), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело принуда над Б.П. (1983) из Београда.

Сумња се да су петорица осумњичених дошли аутомобилом до стана у коме Б.П. живи са породицом, физички га напали и задали му више удараца по глави и телу, захтевајући да им врати "ауди А6" који је, како се сумња, украо 18. јануара ове године, а у власништву је З.Ј. Након тога убацили су га у возило и одвезли до Авале, где их је полиција и ухапсила.

Због крађе аутомобила "ауди А6", том приликом ухапшен је и Б.П.

Он се терети да је, осим ове тешке крађе, извршио и више кривичних дела крађа и злоупотреба платних картица, тако што је у насељима Алтина и Борча непримећено улазио у куће одакле је крао новац и друге драгоцености, као и кључеве од аутомобила. Потом је, како се сумња, украденим кључевима аутомобиле одвозио и продавао их.

Сумња се и да је са платних картица украдених у кућама, уз помоћ ПИН кодова, које је проналазио у новчаницима, подизао новац са банкомата и користио га за личне потребе.   

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежним тужилаштвима.