Aktuelno

Stefanović: Saradnja policija Srbije i Francuske jedna od najintenzivnijih

26.09.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i novoimenovani ambasador Republike Francuske Žan Luj Falkoni razgovarali su danas u Beogradu o dosadašnjoj saradnji i unapređenju odnosa u oblasti unutrašnjih poslova...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i novoimenovani ambasador Republike Francuske Žan Luj Falkoni razgovarali su danas u Beogradu o dosadašnjoj saradnji i unapređenju odnosa u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović je istakao da je saradnja policija Srbije i Francuske jedna od najintenzivnijih i da u njenoj uspešnoj realizaciji učestvuju mnoge organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Takođe, ministar je rekao da naša zemlјa podržava sprovođenje francusko-nemačke inicijative o kontroli lakog i malokalibarskog naoružanja na prostoru Zapadnog Balkana i istakao da je srpska policija do sada uništila više od 126.000 komada oružja.

Stefanović i Falkoni su razgovarali i o saradnji u borbi protiv narko-trafikinga, terorizma i iregularnih migracija.

Ambasador Falkoni je istakao zadovolјstvo dosadašnjom saradnjom Srbije i Francuske u oblasti unutrašnjih poslova i rekao da njegova zemlјa podržava Srbiju u evropskim integracijama.