Актуелно

Реаговање Дејана Ковачевића, начелника Управе криминалистичке полиције

14.11.2019.
МУП

Београд

Број: 1000/19

14. новембар 2019. године

Реаговање Дејана Ковачевића, начелника Управе криминалистичке полиције:

„Нажалост, и данас смо сведоци још једног политичког напада на припаднике Управе криминалистичке полиције од стране Бошка Обрадовића из Савеза за Србију, и то у тренутку када, припадници Управе којом руководим, бележе најбоље резултате у заплени наркотика и хапшењу криминалних група.

Иако је Министарство унутрашњих послова покренуло све законом предвиђене мере против двојице припадника УКП-а Г.П. и Т.А., како би се испитало њихово поступање 22. октобра 2019. године у Заплањској улици, нажалост, они су данас постали тема политичких поткусуривања.

Наведени полицијски службеници Г.П. и Т.А. удаљени су са посла до окончања дисциплинског поступка, који је против њих покренут због утврђивања евентуалног постојања незаконите примене полицијских овлашћења, а о свему је обавештен и Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије који спроводи детаљну истрагу поводом овог случаја.

О предузетим мерама МУП је обавестио јавност, као што је јавност и поводом разноразних инсинуација обавештена да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић нема ниједног кума који је припадник МУП-а, нити је икада имао.

Данас, међутим, поново сведочимо изношењу већ познатих манипулација у циљу покушаја урушавања угледа Управе криминалистичке полиције, а за која не верујем да су случајност, јер је јасно да многима не одговара бескомпромисна борба против криминала и корупције.

Чињенице попут тога да смо ове године запленили више од шест тона наркотика, што је три до четири пута више него што је годишње заплењивано у периоду од, рецимо, 2008. до 2012. године, очигледно сметају многима и тога смо свакако свесни, али у нашој борби против криминала нећемо посустати“.