Архива

Биљана Поповић Ивковић: Брутални покушај Александра Родића да узнемири јавност Србије

12.06.2017.
МУП

Број: 498 /17

12. јун 2017. године

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић рекла је, поводом објављивања лажне вести на сајту „Курира“ о наводном окршају малинара и полиције у близини Ариља, да је шокирана бруталним покушајем Александра Родића да узнемири јавност Србије.

„Родић грубо злоупотребљава своје медије и не преза ни од чега зарад зацртаних циљева, а цела Србија зна његове мотиве и намере. Објављивањем вести о догађајима који су се заправо догодили 2011. године, у време док је на власти била Демократска странка, и лажно представљање као да се овај сукоб догодио јуче, а не пре чак шест година, Родић не само да безочно блати полицијску професију, већ и крши све норме Кодекса новинара Србије“, рекла је Поповић Ивковић.

Како је додала, Родић не само да је обмануо Србију, него није променио ниједно слово у вести која је објављена давне 2011. године и коју је пренео по принципу „копи-пејст“.

„Није рекао ни бар „Србијо извини“. Лажи и напади којима свакодневно прибегава у својим медијима заправо су само покушај да притиском оствари свима већ добро познате намере и циљеве“, додала је Поповић Ивковић.

Државни секретар МУП-а Србије очекује од новинарских удружења и Савета за штампу да хитно реагују због скандалозног кршење новинарске етике.

„Морам признати да медији у Србији препознају лажи Александра Родића, јер након објављених измишљотина о сукобу полиције и малинара, нико није звао МУП да провери да ли је тачна, јер знали су да није“, објаснила је Поповић Ивковић.